Rafila: În 1-2 săptămâni, transmitere comunitară Omicron

0
18

• Semne tipice ale acestei variante de virus
Deocamdată, în România transmiterea variantei Omicron este una sporadică, dar în una – două săptămâni este foarte probabil să devină o transmitere comunitară susținută, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.
Acesta a spus că deo­camdată Omicron în România are o transmitere sporadică, dar asta nu înseamnă că lucrurile vor rămâne așa.
„Este o transmitere sporadică în acest moment a variantei Omicron, însă e foarte probabil ca în următoarele 1 – 2 săptămâni să devină o transmitere comunitară susținută a variantei Omicron”, a spus ministrul Sănătății.
Întrebat dacă există simptomatologie diferită la care oamenii trebuie să fie atenți și să își dea seama că e vorba despre Omicron, Rafila a spus că există studii care arată, de exemplu, că două dintre semnele oarecum tipice pentru Omicron sunt durerea de gât oarecum modificată, o durere mai puțin intensă, mai degrabă ca un soi de mâncărime și transpirații abundente în timpul nopții. Bineînțeles, și alte simptome ale COVID-19 trebuie luate în seamă, potrivit ministrului. Este vorba de astenie, dureri, musculare, mialgii, febră și câteodată un sindrom digestiv, un sindrom diareic.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.