Pregătiri pentru Recensământul Populației și Locuințelor

0
64

În aceste zile se fac ultimele pregătiri pentru Recensământul Populației și Locuințelor, programat să înceapă în data de 14 martie cu etapa de autorecenzare.
“Recensământul Populației și Locuințelor se realizează o dată la zece ani, fiind o cercetare amplă, de interes național care prezintă o importanță extrem de mare. Toate instituțiile locale, județene sau centrale vor utiliza aceste date pentru fundamentarea deciziilor privind dezvoltarea economică și socială sau pentru a elabora strategii de dezvoltare”, informează conducerea Direcției Județene de Statistică Maramureș.
Metodele de colectare a datelor sunt următoarele:
• autorecenzarea (14 martie – 15 mai) – populația va avea posibilitatea să completeze ches­tionarul individual, online, accesând un link dedicat recensământului
• autorecenzarea asistată (14 martie – 15 mai) – se realizează cu sprijinul unui recenzor, în spațiile special amenajate din cadrul primăriilor din fiecare unitate administrativ-teritorială
• interviul față în față (16 mai – 17 iulie) – colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri față în față (cu ajutorul tabletelor).
După finalizarea recensământului, datele vor fi transmise la EUROSTAT, România îndeplinindu-și obligația ca stat membru al Uniunii Europene.
Participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte și complete sunt obligatorii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.