Țintă propusă în 2022 – peste 30.000 de imobile cadastrate gratuit

0
48

Pentru anul acesta, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Maramureș va continua Programul național de cadastrare prin care vor fi înscrise gratuit cel puțin 30.000 de imobile. Adică la fel cu anul trecut.
Reprezentanții instituției spun că există toate premisele ca acest obiectiv să fie îndeplinit: ”Dacă anul trecut am reușit să integrăm în Programul Național de Cadastru și Carte Funciară 31.245 de imo­bile, anul acesta ne propunem să ridicăm în Sistemul integrat de cadastru cel puțin 30.000 de imobile. Asta înseamnă tot atâtea cărți funciare deschise gratuit pentru cetățeni. Premisele sunt constituite deja pentru a realiza acest obiectiv propus și anume faptul că 6 UAT-uri se află în cadastrare sistematică în diverse stadii de execuție și recepție, ceea ce presupune că în cursul anului 2022, cu eforturi considerabile, atât din partea noastră, cât și din partea primăriilor, aceste UAT-uri vor fi finalizate sub aspectul cadastrării integrale”, a explicat Ovidiu Ștefan, dir. OCPI Maramureș.
În decursul anului trecut, 39 de primării au semnat 44 contracte de prestări servicii pentru realizarea cadastrului sistematic gratuit pe sectoare cadastrale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.