Din 1 martie, comunicarea cu ANAF, exclusiv prin SPV

0
31

Administrația Națională de Administrare Fiscală reamintește că prin OG 11/2021, care modifică Codul de procedură fiscală, se stabilește că, începând cu 01.03.2022, documentele transmise de către persoanele juridice, asocierile și alte entități fără personalitate juridică, P.F.A-urile, profesiile liberale, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale să se facă, exclusiv, prin intermediul Spațiul Privat Virtual.
În situația în care contribuabilii/plătitorii depun la organul fiscal central documente în format letric, acestea nu vor fi luate în considerare, urmând ca ANAF să notifice contribuabilii cu privire la obligativitatea comunicării prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanță.
ANAF recomandă contribuabililor să întreprindă demersurile necesare pentru înregistrarea în Spațiul Privat Virtual până la 1 martie 2022, pentru a nu risca eventualele efecte negative care pot apărea.
SPV este un serviciu gratuit, disponibil 24h în fiecare zi a săptămânii.
Persoanele fizice sau juridice, care dețin certificat digital calificat, pot solicita înregistrarea ca utilizator SPV, iar persoanele fizice, care nu dețin un astfel de certificat, pot cere înregistrarea pe bază de nume, utilizator și parolă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.