Finanțări pentru eficientizarea energetică

0
51

Următoarele finanțări prin Programul Național de Redresare și Reziliență sunt pentru eficientizarea energetică și transport public verde.
Consiliul Județean Maramureș informează că în primăvară se vor deschide linii de finanțare pentru autoritățile locale. Suma totală, respectiv 4,55 miliarde euro, va fi alocată cu ajutorul unei platforme digitale puse la dispoziție de minister.
Finanțarea este de 100% pentru autoritățile locale interesate. Astfel, se vor aloca 230 milioane euro pentru creșe moderne, eficiente din punct de vedere energetic, 2,2 miliarde euro pentru eficientizarea energetică și punerea în siguranță a blocurilor și clădirilor publice din punct de vedere seismic, 2,12 miliarde euro pentru dezvoltarea unei infrastructuri mai verzi ale localită­ților din România.
Mai exact este vorba de reședințele de județ, orașele și comunele care doresc atât construirea de noi piste de biciclete, cât și să își reînnoiască parcul auto, respectiv tramvaiele, troleibuzele și microbuzele cu cele de ultimă generație, prietenoase cu mediul, electrice sau cu hidrogen.
Până în trimestrul II al anului 2026 se vor achiziționa și 491 de sisteme digitale de management al transportului public. Noile vehicule vor beneficia de stații de încărcare adecvate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.