Peste 2,6 milioane lei pentru lucrările de reparaţii la Barajul Firiza

1
67

Lucrările de reparaţii la Barajul Strâmtori-Firiza se află în plină desfăşurare, în ciuda vremii capricioase. Acestea vor dura până în vară. În cadrul lor se execută reparaţii şi modernizări ale echipamentelor mecanice, cu ajutorul cărora barajul va putea funcţiona în condiţii de maximă siguranţă.
Procesul a început luna trecută şi până în acest moment a fost înlocuit grătarul prizei de rezervă a barajului şi a fost montat batardoul de etanşare.
Intervenţiile s-au efectuat cu scafandri specializaţi, care au lucrat de pe un ponton adus de la Apele Române Siret. Acum s-a trecut la înlocuirea conductei prizei de rezervă şi a hidro-echipamentelor aferente acesteia.
Echipele de specialişti ai Apelor Române So­meş-Tisa monitorizează permanent lucrările în care se investesc mai bine de 2,6 milioane lei, din resurse proprii. Acumularea de la Firiza este principala sursă de alimentare cu apă a Municipiului Baia Mare, însă barajul mai deserveşte alte 35 de localităţi situate în aval.

1 COMENTARIU

  1. Spor la treaba. Oare se face ceva si cu sedimentele? m-am uitat ieri in zona valea Romana si la coada barajului. cum a scazut apa asa mult se vad straturile de sediment groase de cativa metri. IN timp se va colmata complet lacul daca nu se intervine.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.