Proiectul „Respect pentru bunici” • Răspuns comunitar integrat și adecvat pentru zeci de seniori băimăreni

0
57

Proiectul „Respect pentru bunici” creează un răspuns comunitar integrat și adecvat pentru  zeci de seniori băimăreni aflați în situație de risc și marginalizare socială prin dezvoltarea unui complex de servicii, structurat pe nevoile sociale identificate, respectiv: servicii de zi, furnizarea hranei calde la domiciliu prin serviciul social masa pe roți și valorificarea experienței de viață și a resurselor disponibile existente la persoanele vârstnice prin dezvoltarea Centrului de voluntariat.
Grupul țintă este compus din 210 persoane vârstnice aflate în situații de dependență și/sau în risc de excluziune socială, cu următoarea structură:
• 120 persoane vor beneficia de servicii sociale în cadrul Centrului de zi
• 50 persoane vor beneficia de servicii sociale și furnizarea hranei calde la domiciliu
• 40 persoane vor fi beneficiarii Centrului de voluntariat.
Proiectul respectă principiul nediscriminării, dar și al egalității de șanse. Identificarea și selecția grupului țintă în cadrul proiectului se face, cu respectarea principiului nediscriminării. Fiecare persoană, potențial beneficiar al proiectului, este tratată corect, respectându-i-se intimitatea, religia, orientarea etc.
Înscrierea în grupul țintă se poate face la tel. 0733404147 sau e-mail respectpentrubunici@ gmail.com.
Proiectul „Respect pentru bunici”, implementat de municipiul Baia Mare prin Direcția de Asistență Socială, este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.