În Maramureș • Zeci de contracte de ucenicie, estimate pentru 2022

0
30

Ucenicii rămân în topul preferințelor angajatorilor. Pentru că pot beneficia de subvenții în cazul în care încheie contracte de ucenicie, agenții economici recurg la calificarea propriilor angajați prin intermediul uceniciei la locul de muncă.
„În anul 2022, AJOFM Maramureș a prognozat încheierea a 100 contracte de ucenicie pentru 8 meserii/calificări: lucrător în alimentație, croitor la comandă, bucătar, lucrător comercial, vopsitor, electrician construcții, ospătar-barman, femeie de serviciu. Angajatorii interesați pot recurge la calificarea propriilor angajați și prin programe de formare profesională reprezentate de ucenicia la locul de muncă, conform prevederilor Legii nr. 279/2005 actualizată în 2018” – a afirmat directorul executiv al AJOFM Maramureș, Oana Oșanu.
Angajatorii care încheie un contract de ucenicie la locul de muncă pot primi lunar, la cerere, pe perioada derulării contractului de ucenicie o sumă lunară de 2.250 lei/ucenic.
Durata contractului de ucenicie la locul de muncă nu poate fi mai mare de 3 ani și mai mică de 12 luni, în func­ție de nivelul de calificare pentru care urmează să se pregătească ucenicul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.