Echipamente de captare a deșeurilor pe râuri din Maramureș!

2
246

România oferă, pentru prima dată, o soluție integrată pentru eliminarea deșeurilor plutitoare de pe cursurile de apă din vestul țării.
În bazinele Crișurilor și Someșului, aceste deșeuri trec granița în Ungaria și ajung în râul Tisa. Pe lângă prejudiciul major produs mediului, calității apei și ecosistemelor, aceste deșeuri au generat și reacții din partea autorităților ungare, până la cel mai înalt nivel.
Pentru a combate acest fenomen, 10 proiecte de investiții pentru instalarea unor echipamente de captare și îndepărtare a deșeurilor plutitoare vor fi dezvoltate, în acest an și anul viitor, în județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Satu Mare și Maramureș.
Sistemele de colectare acționează ca o barieră care oprește și stochează deșeurile plutitoare. Funcționează neîntrerupt, având autonomie completă. Nu consumă energie electrică, nu necesită intervenție umană pentru funcționare și este fabricat din deșeuri recuperate din râuri. Nu pun în pericol ecosistemul și nu afectează biodiversitatea. După colectare, deșeurile sunt sortate și transportate către fabricile de reciclare, unde sunt procesate și transformate în produse noi.

2 COMENTARII

  1. Articolul dv. nu respecta realitatea.
    Echipamentul pe care il aveti postat in articol este proiectat si produs de noi in jud.Bihor incepand cu anul 2018.
    Montajele functioneaza pe Crisul Repede si pe raul Buzau…
    Ati scris ceva de genul „Primul autoturism din Romania se construieste la Baia Mare”!
    Eu ca proiectant imi verific sursele ,lucru care vi l-as recomanda si dv.pentru a evita situatii delicate…

    Hmmmm!

    • Buna ziua. Multumim pentru atentionare. Fotografia este doar ilustrativa, articolul se referea la un proiect ce se va materializa in viitorul apropiat. Noi nu am sugerat ca se vor monta pentru prima data in Maramures astfel de echipamente.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.