În Baia Sprie • Cursuri gratuite de competențe digitale pentru comunitățile marginalizate

0
76

Primăria Orașului Baia Sprie, în parteneriat cu ASSOC și Liceul Tehnologic de Transport Auto, organizează în Baia Sprie și Tăuții de Sus, cursuri gratuite de inițiere – „Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere”.
Cursurile au o durată de 11 zile, 40 de ore (15 ore teorie, 25 ore practică), iar grupele sunt formate din minimum 8 persoane.
Condițiile de acces la curs sunt următoarele: domiciliu stabil pe una dintre străzile: Gordanului, Forestierului – Tăuții de Sus, G. Coșbuc, Montana, Ignișului, Decebal – Baia Sprie. Studii – minimum 4 clase absolvite. Beneficiile cursanților: o masă caldă pentru fiecare zi de curs; subvenție de 5 lei/ora de prezență la curs (200 de lei pentru întreaga durată, cu condiția finalizării cursului și a participării la examenul final); certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Documentele necesare pentru înscriere sunt: carte de identitate, certificat de naștere, certificat de căsătorie (unde este cazul), diplomă sau adeverință de școlarizare.

Cursurile sunt organizate în cadrul proiectului “Dezvoltarea comunității prin măsuri integrate”. Acesta își propune realizarea de măsuri integrate, orientate pe nevoile comunității marginalizate din Oraș Baia Sprie, prin implementarea următoarelor activități din domenii precum:
– servicii sociale, din comunitatea marginalizată la nivelul familiei / gospodăriei
– educație prin Programul Școală după școală
– ocupare, prin măsuri de sprijin pentru găsirea unui loc de muncă
– formare profesională prin organizarea unor cursuri de inițiere în Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare
– măsuri în domeniul combaterii discriminării sau a segregării prin promovarea multiculturalismului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.