Avertizare meteorologică • Ploi abundente și intensificări ale vântului

0
29

Meteorologii anunță că, până sâmbătă seara, la ora 21, vor fi ploi și intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, iar de sâmbătă vremea se va răci.
În cea mai mare parte a țării va ploua mai ales sub formă de aversă, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20…40 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h, în vestul și sud-estul teritoriului, apoi și în celelalte regiuni. La munte, la altitudini de peste 1.700 m, rafalele vor depăși 80 km/h. Azi, 1 aprilie, vremea va deveni instabilă, vor fi descărcări electrice, iar în regiunile sudice posibil și vijelii.
Potrivit meteorologilor, începând de sâmbătă, vremea se va răci treptat. Din dimineața zilei de duminică, în jumătatea de nord a teritoriului vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar la munte va ninge.
În jumătatea de vest a Carpaților Meridionali, în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali va ploua însemnat cantitativ și se vor acumula 50…70 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă.
Va fi cod galben de ploi în Maramureș, unde cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și temporar vântul va avea intensificări, cu rafale de 55…65 km/h și izolat peste 70…75 km/h.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.