Rugăciunea în viața mea • Copiii din Bozânta Mică, familiarizați cu rugăciunea în cadrul catehezelor

0
52

Copiii și tinerii din comunitatea ortodoxă Bozânta Mică au fost implicați în mai multe activități de cateheză în cadrul cărora preotul paroh Florin Bogdan Tocaci le-a vorbit despre rugăciune.
Preotul a încercat să îi învețe și să îi conștientizeze pe participanți despre rolul pe care rugăciunea îl are în viața creștinului, explicându-le că „rugăciunea este vorbirea noastră cu Dumnezeu sau cum zicea Sfântul Paisie Aghioritul, rugăciunea este oxigenul trupului”. Activitățile de cateheză fac parte din concursul național catehetic, “Rugăciunea în viața mea”, organizat în anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului.
Lecțiile despre rugăciune au fost bine primite de copii și tineri. Aceștia au ascultat cu interes explicațiile despre ce înseamnă rugăciunea, cum trebuie să se roage lui Dumnezeu, când e nevoie de rugăciune. De asemenea, participanții au fost încurajați să se implice în mod direct în aceste activități. Ei au avut de răspuns la recapitularea lecțiilor și au căutat în cărțile sfinților părinți, citate despre rugăciune. În plus, au fost înregistrate două cântări bisericești: “Iubi-Te-voi, Doamne”, cântată de Alexia Done și “Sub o salcie pletoasă”, interpretată de Iulia Burzo. „Tinerii trebuie să rețină că este important să ne rugăm. Sfântul Paisie Aghioritul amintea că tatăl său le spunea atunci când erau copii că orice ar face, e obligatoriu ca cel puțin de două ori pe zi să îi răspundă prezent lui Dumnezeu. Și cum putem realiza această prezență? Doar prin vorbirea noastră cu Dumnezeu care e rugăciunea”, a spus preotul Florin Bogdan Tocaci. Astfel de întâlniri cu tinerii vor continua și în viitor, deoarece așa cum preciza preotul paroh e esențial ca micuții să fie familiarizați cu biserica, cu slujbele bisericii, cu în­vă­ță­turile despre credință, deoarece “trăind după cuvintele Evangheliei, vom deveni utili pentru societate, iar societatea va fi una mult mai sănătoasă decât este acum dacă îi creștem pe copii în frica de Dumnezeu și în îndemnurile Mântuitorului”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.