Episcopul Maramureșului și Sătmarului, PS Iustin, a slujit la San Jose, California

0
45

În duminica a treia, după Sfintele Paști (a Mironosițelor), Preasfințitul Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului a liturghisit împreună cu Preasfințitul Andrei Hoarste, Episcop de Cleveland și Arhiereu-vicar al Arhiepiscopiei Române din America, la biserica cu hramul „Înălțarea Sfintei Cruci” din San Jose, California, păstorită de părintele Constantin Lăpuștea. Răspunsurile la strană au fost date de către membri ai corului parohiei. Apostolul a fost lecturat în două limbi, română și engleză, iar Sfânta Evanghelie a fost citită de Arhid. Teodosie Bud, în limba română, și în limba engleză de către Diac. Nicolae Bogdan Lăpuștea.
În cuvântul său de învățătură, rostit în fața credincioșilor din San Jose, PS Iustin a făcut referire la curajul femeilor mironosițe.
“Femeile mironosițe au fost cele mai curajoase pentru că l-au urmat pe Mântuitorul Iisus Hristos pe calea suferinței, până la Cruce și au auzit toate jignirile care I-au fost aduse Fiului lui Dumnezeu. Femeile creștine l-au apărat pe Hristos, au apărat și împodobit biserica lui Dumnezeu și familia creștină în timpul comunismului, au născut și au crescut eroii neamului!”, a concluzionat ierarhul maramureșean.
La finalul slujbei, Preasfințitul Iustin a conferit preotului paroh, Constantin Lăpuștea, Crucea „Justinian Arhiepiscopul”, iar preotesei, Ordinul „Justinian Arhiepiscopul” pentru mireni, distincții emise cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea Înaltpreasfințitului Justinian.
În încheiere, corul de copii al parohiei coordonat de Manuela Sărmă­șag a interpretat câteva poezii și cântări duhovnicești.
PS Iustin a mai slujit în biserica din California în 19 octombrie 2008. Atunci a participat la sfințirea bisericii „Înălțarea Sfintei Cruci” din San Jose, California.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.