17 mai: Ziua Mondială de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale

0
23

În fiecare an, pe 17 Mai este celebrată Ziua Mondială de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale. Scopul acestei zile este de a sensibiliza populația despre riscurile Hipertensiunii Arteriale și de a încuraja metodele de diagnosticare precoce și prevenire a acestei maladii, precum și a complicațiilor acesteia.

Hipertensiunea arterială este o EPIDEMIE GLOBALĂ!

Peste 1,5 miliarde de oameni suferă de hipertensiune arterială, în toată lumea. Hipertensiunea arterială este factor de risc major pentru accidentul vascular cerebral, infarctul miocardic, alte boli cardiace, renale și pentru diabet.
Cum ții sub control tensiunea arterială? Stilul de viață are o importanță crucială în prevenirea și tratarea hipertensiunii arteriale: obezitatea, inactivitatea fizică, excesul de sare, alimentația bogată în alimente procesate și cu un conținut ridicat de grăsimi, alcoolul și tutunul sunt printre principalele cauze ale unei tensiuni arteriale crescute. Modificările stilului de viață prin care oricine își poate îmbunătăți tensiunea arterială includ: Menținerea sau aducerea greutății la un nivel optim; Reducerea grăsimilor monosaturate din alimentație; Reducerea conținutului de sare în dietă; Exerciții fizice regulate; Ponderarea consumului de alcool; Eliminarea fumatului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.