Federația Sanitas din România: “Ne pregătim să ne susținem drepturile în stradă dacă e nevoie!”

0
41

Consiliul Național al Federației SANITAS, întrunit joi, 12 mai 2022, a analizat stadiul aplicării legislației salariale în sistemul sanitar și în cel de asistență socială în situația în care cele două sisteme, mai bine de doi ani, au fost în prima linie a luptei cu virusul SARS-Cov2, virus care a declanșat actuala pandemie, suprasolicitând toți angajații și obligându-i să lucreze în condiții nemaiîntâlnite.

Acesta consideră că angajații din SĂNĂTATE și Asistență Socială sunt puternic afectaţi în primul rând prin blocarea succesivă a aplicării integrale a prevederilor Legii 153/2017. O altă discriminare majoră în cadrul sistemului bugetar este cea referitoare la acordarea voucherelor de vacanță în SĂNĂTATE, având dificultăți reale de acordare a acestora salariaților din UPU/CPU, medicină școlară și celelalte categorii pentru care finanțarea se face de la Ministerul Sănătății. În același timp, faptul că pandemia încă există, angajații din cele două sisteme încă îngrijesc pacienți cu COVID-19, iar legislația în vigoare nu a fost modificată în sensul acordării în continuare a sporului pentru condiții deosebite, nemulțumește profesioniștii care se găsesc în această situație.
În acest context, membrii Consiliului Național SANITAS au hotărât organizarea de acțiuni de protest în perioada ce urmează pentru susținerea în principal a drepturilor legate de: aplicarea Legii 153/2017 – Legea salarizării unitare, finanțarea integrală a voucherelor de vacanță de la bugetul de stat pentru toți salariații, eliminarea plafonului de 30% prevăzut de art. 25 din Legea 153/2017 și acordarea în continuare a sporului de COVID-19 pentru personalul îndreptățit.
Consiliul Național SANITAS a mandatat Biroul Operativ al Federației SANITAS să continue negocierile cu toți factorii de decizie, în perioada imediat următoare, timp în care organizațiile județene SANITAS se pregătesc să participe la acțiunile sindicale care vor fi declanșate în situația în care Guvernul nu înțelege să găsească soluții favorabile aplicabile membrilor de sindicat – se arată într-un comunicat al Consiliului Naţional al Federației SANITAS.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.