Mii de vizitatori la Etnografie

0
17

Noaptea Europeană a Muzeelor a avut un real succes în rândul publicului băimărean, Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară din Baia Mare înregistrând peste 2000 de vizitatori după ora 16, când a început evenimentul. Programul cultural propus pentru această noapte a cuprins vernisajul expoziției de artă fotografică „România în straie tradiționale”.
Momentul muzical al Coralei „Armonia” Baia Mare, al doilea eveniment de mare impact pentru publicul vizitator, a avut un repertoriu emoționant și a încântat sufletele publicului vizitator cu numeroase cântece religioase, prin care au transmis cele mai pure sentimente de iubire și foarte multă emoție.
Cei mici s-au bucurat, în această ediție a Nopții Muzeelor, de o vânătoare de comori, realizată de voluntarii Team For Youth Association, care le-a oferit prilejul de a parcurge într-un mod inedit traseul de vizitare a zece obiective importante din satul de pe Dea­lul Florilor, iar la finalul acestuia au primit, pe lângă punctele căştigate, și câteva surprize dulci.
Distracția s-a mutat apoi la Clădirea Pavilionară, care și-a ținut porțile larg deschise pentru vizitatori până după miezul-nopții. Aici, vizitatorii au putut admira frumoasele colecții de lemn, port, textile și obiecte de cult pe care le avem expuse permanent în expoziția de bază „Lemnul în comunitățile tradiționale din N-V Transilvaniei – de la leagăn la mormânt”, dar cei mai mulți dintre ei s-au bucurat de excepționala expoziție temporară itinerantă, “Maria Tănase – o legendă adevărată” care surprinde ipostaze din viaţa, preocupările culturale, umane şi sociale ale marii artiste, prezentând şi documente, fotografii, scrisori, tablouri și alte obiecte personale, expoziţia fiind realizată de Muzeul Olteniei – Secția de Etnografie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.