Țigări, de aproape 216.000 lei, confiscate

0
13

În Strâmtura
Polițiștii de frontieră din Valea Vișeului au încercat oprirea pentru control, în extravilanul localității Strâm­tura, a unui autoturism de teren, fără numere de înmatriculare.
Având în vedere că șoferul autoturismului nu a oprit la semnalele regulamentare, s-a procedat la urmărirea lui. Ulterior, pe un drum forestier, autovehiculul a fost găsit abandonat, iar la o distanță de aproximativ 3 km, au fost descoperite 20 de colete, învelite în folie de culoare neagră.
Mașina și coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii au rezultat 17.500 pachete cu țigări, în valoare de 204.750 lei, care au fost confiscate.
Autoturismul folosit la activitatea infracțională, în valoare de 25.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă și se continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate.

În Moisei
Polițiștii de frontieră din Vișeu de Sus, în cooperare cu polițiștii din Moisei, au oprit în trafic un autoturism Volks­wagen Passat, înmatriculat în România, condus de un cetățean român, în vârstă de 38 ani, domiciliat în județul Maramureș.
Existând suspiciuni că acesta ar transporta țigări, s-a procedat la efectuarea unui control asupra mijlocului de transport. Astfel, în bara din față și cea din spate a autoturismului au fost descoperite mai multe pachete cu țigări.
Șoferul și autoturismul au fost conduși la sediul sectorului, pentru cercetări. Autoturismul în valoare de 10.000 lei a fost indisponibilizat, iar cele 937 pachete cu țigări, de proveniență Republica Moldova, în valoare de 10.962 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.