Drum național în reabilitare • Pe ruta Copalnic-Târgu Lăpuș se lucrează din plin!

0
439

În acest moment, se lucrează în forță pe drumul național 18B, cel dintre Baia Mare și Târgu Lăpuș, cu continuare spre Rohia-Măgoaja și cu ieșire în județul Cluj. Lucrările fuseseră începute cu ani în urmă, era discutabil stilul acela cu fundație de nisip, apoi lucrările au fost părăsite. Și am regretat până și stilul acela de drum…
Recent, au reînceput în forță lucrările la drum, între Copalnic Mănăștur și Târgu Lăpuș. Se lucrează cu peste zece utilaje, camioanele cu nisip și cu asfalt stau la coadă să descarce. Practic, lucrările sunt la acest moment de la intrarea în Târgu Lăpuș spre Pietriș, până în vârf. Apoi, mai sunt porțiuni pe care e primul strat, pe altele s-a turnat și al doilea. Din păcate, nu au fost consolidate porțiunile unde, se știe, sunt adevărate rupturi ale carosabilului, dealul curge încet la vale.
S-a turnat un strat de asfalt care să niveleze, să îndrepte, apoi se vine cu stilul cu nisip și două straturi de asfalt. Acolo, fără consolidare, problemele vor reveni și se vor amplifica, pe dealul Pietriș. Pe de altă parte, cu tot deranjul din trafic, în sfârșit, Țara Lăpușului va beneficia, pentru prima dată, de un drum cu-adevărat național, nu doar cu numele!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.