“Primăvara Românească la Bruxelles” – 2022 / ediția 17

0
184

Indiferent că e soare sau ploaie, Festivalul „Primăvara Românească la Bruxelles” este un succes constant, care dăinuie de 17 ani aici în inima Europei. Un eveniment mult așteptat de toți românii din diaspora și nu numai.
Festivalul a reunit standuri de prezentare din mai multe zone din România, cu produse tradiționale, obiecte de artizanat, artiști consacrați folclorului autentic.
Anul acesta, Maramureșul a avut din nou standul de reprezentare prin Asociația Euro-Mara Events, alături de Iulia Corău, meșter popular din Botiza, cu țesături, costume populare, războiul de țesut, produse tradiționale maramureșene.
Pe scena festivalului au fost prezenţi, alături de grupul folcloric Zamfira, artişti celebri din mai multe regiuni ale României: Cătălin Maximiuc, Liliana Oncioiu, Mariana Stănescu-Verman, Gheorghe Sorea, Ioan Cristian Taran şi Liliana Geapana.
Daria Moldovan, o tânără speranță a muzicii, care va participa la Festivalul Ursulețul de Aur din partea Belgiei, a încununat cu succes festivalul Primăvara Românească la Bruxelles.
Au fost prezenți: secretarul de stat Gheorghe Cârciu, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Victor Negrescu – Membru al Parlamentului European, ES. Andreea Păstârnac – ambasador al României în Regatul Belgiei, și ES. Oleg Ungureanu – consul.
Organizator: Arthis, Casa de Cultură Belgo-Română, în colaborare cu: Zamfira, KomBust, I-Art, Euro-Mara Events, Radio-TV Arthis, We in Europe, Atlassib, Top Business, Elle/Zij – Femei Românce în Belgia, Arthis Artists, StuRo, MusicArthis – Piano B-Art, Femmes Roma, Street Art Music, Asociaţia Părinţilor Români din Belgia, Basarabeanca, FARB, Maxi-Travel.
Evenimentul s-a bucurat de susținerea domnului Victor Negrescu, membru al Parlamentului European.
Doris UGLAR, Bruxelles

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.