Permise de conducere false

0
36

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Petea și Siret au depistat la controlul de frontieră doi cetățeni care au prezentat la control permise de conducere false.
Marți, 21 iunie, în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, pe sensul de ieșire din România, un cetă­țean român, în vârstă de 26 de ani, conducând un autoturism marca Volks­wagen Crafter, înmatriculat în Ucraina.
La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, la solicitarea lucrătorilor, bărbatul a prezentat și un permis de conducere cu însemnele autorităților ucrainene.
Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că permisul de conducere prezentat nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals.
Polițiștii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a deține permis de conducere.
În cursul nopții trecute, în jurul orei 00.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, pe sensul de intrare în România, un cetățean ucrainean, în vârstă de 21 de ani, conducând un autocamion marca DAF, înmatriculat în Ucraina.
La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, la solicitarea lucrătorilor, bărbatul a prezentat și un permis de conducere cu însemnele autorităților ucrainene.
În urma verificărilor efectuate de către polițiștii de frontieră, s-a stabilit că permisul de conducere prezentat nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals.
Și în acest caz, polițiștii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals și conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a deține permis de conducere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.