Copiii de la CTF Bradului, CTF Pandurilor, CTF Tompa și CPRU Sighet, la Muzeul Satului

0
15

Muzeul Satului “Mihai Dăncuș” din Sighetu Marmației a găzduit un eveniment care sărbătorește Sânzienele și Ziua Universală a Iei, denumit “Îmbracă o cămeșă și hai la muzeu… în șezătoare”.
Copiii de la CTF Bradului, CTF Pandurilor, CTF Tompa și CPRU Sighetu Marmației, din cadrul DGASPC Maramureș, au participat la activitățile propuse de organizatori, activități menite să aducă povestea acestei sărbători, încărcată de magie și frumusețe. Ei au vizitat târgul meșterilor populari și au urmărit demonstrații ale meșteșugurilor, o șezătoare cu jocuri, povești și legende, ateliere de lucru (împletit cununi de sânziene, atelier de fluier, pictură, pictură pe sticlă, împletit, cusut etc.).
Ziua Internațională a Iei a fost cu adevărat specială la Sighetu Marmației. La invitația reprezentanților Bibliotecii Municipale “Laurențiu Ulici”, participanții s-au bucurat în spațiul de poveste al Muzeului Satului, povestind despre Sânziene, despre ia tradițională și ascultând legende românești.
Doamnele bibliotecar, copiii de la CTF Bradului, CTF Pandurilor, CTF Tompa și CPRU Sighetu Marmației, educatori, muzeografi, cu toții au descoperit frumusețea portului național și importanța tradițiilor noastre între comorile culturale ale lumii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.