Sărbătoarea Școlii Gimnaziale “Florea Mureșanu” din Suciu de Sus

0
40

Școala Gimnazială “Florea Mureșanu” din Suciu de Sus (director Mariana Țura) va fi în sărbătoare în acest final de săptămână. În 9 iulie, de la ora 12, vor începe manifestările organizate pentru omagierea patronului spiritual al instituției de învățământ, preotul martir, Florea Mureșanu.
Cu această ocazie, în premieră, absolvenții claselor a VIII-a din promoția 1972 vor răspunde prezent la strigarea catalogului. Printre reprezentanții acestei generații se numără și jurnalistul Adrian Marchiș, fiu al satului, unul din copiii acelor timpuri care a fost botezat chiar de preotul Florea Mureșanu, cel care i-a dat și numele, după Sfântul Adrian, sărbătorit în luna în care s-a născut omul de radio.
“Fără îndoială că va fi multă emoție, atât pentru mine, cât și pentru foștii mei colegi. O revedere plăcută. Cu mulți dintre ei nu ne-am revăzut de mulți ani. Va fi multă emoție, va fi o sărbătoare frumoasă și nădăjduim că vor fi prezenți mulți dintre foștii colegi. Unii sunt stabiliți în diferite locuri din țară, alții în alte țări. Sunt 5 decenii de la absolvirea clasei a VIII-a. Este o întâlnire în premieră. Cu unii nu ne-am văzut de 50 de ani”, a spus jurnalistul, Adrian Marchiș. La întâlnire vor fi prezenți și preotul Gavriil Burzo de la Mănăstirea Breaza, cel care a adunat semnături în sat pe vremea când era elev seminarist pentru ca părintele Florea Mureșanu să fie eliberat din închisoare, dar și preotul paroh, Eugen Burzo. Cu această ocazie, va fi săvârșit și un parastas.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.