Reținuți pentru infracțiuni rutiere

0
26

• Sâmbătă dimineața, polițiștii din Baia Sprie au depistat pe DC 26, Baia Mare – Unguraș, un bărbat, de 48 de ani, din Tăuții de Sus, aflat la volanul unui autoturism, fără a avea montate plăcuțele cu numărul de înmatriculare.
În urma verificărilor, s-a stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul, inspecția tehnică periodică a depășit termenul de valabilitate, iar certificatul de înmatriculare este reținut. De asemenea, bărbatul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.
• În aceeași zi, polițiștii din Tăuții-Măgherăuș au depistat în trafic, pe strada 125 din Bozânta Mare, un alt bărbat, de 50 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având permisul de conducere reținut.
A fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei din sânge.
Față de ambii bărbați a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind depuși în arestul Poliției.

În Baia Mare • Dosar penal pentru refuzul recoltării de sânge

Polițiștii au intervenit la un eveniment rutier, produs pe strada Vasile Alecsandri.
La fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat, de 31 de ani, din Baia Mare, aflat la volanul unui autoturism, condus dinspre strada Serelor, înspre strada Pășunii, ajuns la sensul giratoriu de la intersecția cu B-dul Republicii, a pierdut controlul direcției și a pătruns pe spațiul verde de pe partea dreaptă a direcției de deplasare, lovind mai mulți copaci ornamentali și gardul viu, unde a rămas imobilizat.
Conducătorul autoturismului a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean în vederea recoltării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, dar a refuzat recoltarea.
Polițiștii i-au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.