Între 17 și 20 august, o nouă ediție a Școlii de vară MERITO Maramureș

0
432

Laureatele MERITO din Maramureș, profesoara Tatiana Cauni și educatoarea Marișca Morari, au participat recent la Summer Campul MERITO, un eveniment al cărui scop este acela de a-i reuni pe dascălii acestei comunități naționale și de a-i coagula înspre noi proiecte, benefice spațiului educațional. În acest spirit, săptămâna viitoare, în Baia Mare, va avea loc ediția cu numărul doi a Școlii de vară MERITO Maramureș, la activități urmând să ia parte preșcolari, elevi și profesori.

Reporter: Ați participat recent la MERITO Summer Camp. Despre ce a fost vorba?
prof. Tatiana CAUNI: Este o tradiție ca, în Comunitatea MERITO, în fiecare an, să se organizeze Campul MERITO pentru a coagula profesorii, pentru a discuta despre problemele reale din educație, pentru a propune proiecte pe care să le realizăm împreună, dar, mai mult, pentru a-i face pe cei nou premiați să se simtă bine alături de noi. Anul acesta a fost un pic diferit pentru că întâlnirea a avut loc după o perioadă de restricții și atunci am avut mai multe zile de stat împreună, cu o agendă foarte bine gândită de managerii proiectului care să ne ajute să ne dăm seama ce dorim să facem pe viitor sau cum putem să ne implicăm (dacă vrem) în a face, ca această meserie, de profesor, să fie privită altfel de societate.
R.: Ce pregătește comunitatea MERITO Maramureș pentru vara aceasta?
prof. T.C.: În 17-20 august avem a doua ediție a Școlii de vară MERITO, cu tema “Învățare prin colaborare”, cu Ateliere de învățare colaborativă, atât pentru elevii preșcolari, de gimnaziu și liceeni (de la anul vom introduce și grupă de primar), cât și pentru profesori. Această Școală de vară se va încheia cu o Conferință MERITO – “Abilitățile sec. 21 în sala de clasă”, cu feedback pentru această Școală de vară, dar și pentru întreg Sezonul 4 de intervenții MERITO pentru Maramureș, și nu numai.
R.: Dar pentru anul școlar viitor?
prof. T.C.: Pentru anul școlar care se apropie ne gândim să începem Sezonul 5 de intervenții MERITO, cu webinare, cafenele (fizice și online), cu Clubul de lectură pentru profesori “MERIT O Carte!”, cu Forumul MERITO în luna octombrie și cu ateliere de învățare pentru elevi și profesori. Toate acestea sunt și vor fi posibile pentru că echipa Maramureș s-a mărit, avem și Educatorul MERITO 2021, Marișca Morari, cu care fac o echipă de invidiat, în sensul bun, de mulți, dar și faptul că avem, din primăvara acestui an, și o Filială Maramureș a Romanian Business Leaders condusă de Ciprian Borșan, un om care crede în educație și în proiecte valoroase cu impact în comunitatea noastră.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.