Turul României trece și prin Maramureș

0
111

Turul ciclist al României, ediția 55, trece azi și prin Maramureș. Ediția din acest an va însuma peste 850 de km, la principalul eveniment al anului urmând să ia startul 24 de echipe din 15 țări. Startul se va da azi, 7 septembrie, din Satu Mare.
Caravana ciclistă formată din 150 de bicicliști se va întinde pe o distanță de aproximativ 200-300 de metri și se va deplasa, în Maramureș, pe următorul traseu: Ardusat (DJ193) – Colțirea – Hideaga – Mogoșești (DJ108E) – Satulung (DC67-DN1C) – Finteușu Mic (DC71) – Arieșu de Pădure (DJ184A) – Coltău – Cătălina – Săcălășeni (DJ 182b) – Coaș (DJ182C) – Copalnic (DN18B) – Copalnic Mănăștur – Rușor – Cernești – Târgu Lăpuș – Dămăcușeni (DJ 109F) – Suciu de Jos (DJ171) – Suciu de Sus – județul Bistrița.
Intervalul orar estimat de la momentul intrării în județul Maramureș și până la ieșirea din județ este 13.11-15.15.
Circulația pe drumurile din afara localităților va fi restricționată pe banda de mers a caravanei cicliste, iar mașinile care vin din sens opus vor fi trase pe dreapta.
Circulația sportivilor se va face pe partea dreaptă a drumului, cât mai aproape de marginea părții carosabile, fiind aplicate restricții de trafic doar în momentul trecerii caravanei cicliste.
Pe întreg traseul de deplasare, cicliștii sunt însoțiți de echipaje ale poliției rutiere, sprijiniți de voluntari pe motociclete ai organizatorilor, care vor lua măsuri de restricționare temporară a segmentelor de drum pe care aceștia le traversează.
Coloana de bicicliști va fi închisă de către forțele de ordine ale Jandarmeriei Maramureș.
Totodată, li se recomandă conducătorilor auto să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți la fața locului pentru fluidizarea circulației.
Polițiștii recomandă conducătorilor auto să își programeze deplasările ținând cont de faptul ca restricțiile de circulație vor viza tronsoane de drum intens circulate:
– DJ 193 între Ardusat și Hideaga, în intervalul orar 13.11-13.25;
– DN 1C pe raza localității Satulung, în intervalul orar 13.30-13.40 și
– DN 18B între Copalnic și Târgu Lăpuș, în intervalul orar 14.10-14.50.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.