Amenzi, permise și certificate reținute

0
33

În perioada 5-11 septembrie, polițiștii din Baia Sprie și Șișești au desfășurat mai multe acțiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.
În cadrul acțiunilor au fost controlate 94 de persoane și s-au verificat 69 de autovehicule. Pentru neregulile constatate s-au aplicat 24 de sanc­țiuni contravenționale, în valoare totală de 11.570 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea a 6 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

7 dosare penale

În weekend, polițiștii rutieri au întocmit 7 dosare penale pe numele unor maramureșeni, cu vârste cuprinse între 21 și 45 de ani, care au comis infracțiuni la regimul circulației rutiere.
Dosarele penale au fost întocmite astfel:
• 3 dosare pe numele a trei bărbați, de 22, 34 și 44 de ani, pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, șoferii au avut o alcoolemie cuprinsă între 0,65 și 1 mg/l alcool pur în aerul expirat
• unul pe numele unui bărbat, de 45 de ani, din Ardusat, care a condus un autoturism în timp ce avea permisul de conducere suspendat
• unul pe numele unui tânăr, de 21 de ani, din Ulmeni, care a condus un autovehicul neînmatriculat fără să dețină permis
• unul pe numele unui bărbat, de 40 de ani, din Bârsana, care a condus în timp ce avea o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat și fără să dețină permis
• unul pe numele unui bărbat, de 36 de ani, din Strâmtura, care a fost depistat în timp ce conducea fără să dețină permis și pentru punerea în circulație a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

În Târgu Lăpuș • Accident produs pe fondul consumului de alcool

Duminică, 11 septembrie, polițiștii au intervenit la un accident rutier produs pe strada Liviu Rebreanu.
La fața locului, polițiștii au constatat că, un tânăr, de 19 ani, din Rohia, în timp ce conducea un autoturism dinspre Târgu Lăpuș înspre Rohia, a pierdut controlul autoturismului într-o curbă la stânga unde a distrus gardul unui imo­bil și un stâlp electric de pe trotuar.
 În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a șoferului și a unui pasager, de 20 de ani, care au fost transportați la spital.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză, s-a întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.