Verificări la producătorul care a dus cornuri mucegăite în școli

1
53

Comisarii de la Protecția Consumatorilor Maramureș sunt în plin control la producătorul de panificație din județ care a câștigat licitația în Bistrița-Năsăud, pe programul guvernamental „Lapte și corn în școli”. Ancheta a fost demarată după ce la instituția județeană s-a reclamat că elevii au primit cornuri mucegăite.
Reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Maramureș (CJPC) caută acum vinovații pentru această problemă.
Comisarul-șef adjunct al CJPC Maramureș, Dacian Manoliu, menționează că firma de distribuție trimite cornurile la unitățile de învăță­mânt din Bistrița-Năsăud în zilele de luni și miercuri. Se pare că produsele de panificație ar fi ajuns cu întârziere la elevi. Mai mult, acestea prezentau urme de mucegai.
Deocamdată nu au fost găsite probleme la producătorul de panificație din Maramureș.
“Nu am găsit probleme, continuăm controalele. Trebuie să vedem de ce nu au fost distribuite la timp cornurile. Aceste produse au termen de garanție de 4 zile. Ele trebuie distribuite elevilor prezenți la școală, nu să îi aștepte pe cei absenți pentru a le fi oferite la întoarcerea lor. Vom vorbi și cu cei de la Inspectoratul Școlar pentru a monitoriza modul în care se face distribuirea cornurilor la elevi” – a explicat Dacian Manoliu.
Firma de panificație care a câștigat licitația organizată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud este din Baia Sprie, iar produsele lor ajung la peste 22.700 elevi de gimnaziu și preșcolari din județ.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.