O nouă secție de Terapie Intensivă la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare

0
96

A fost inaugurată secția de Anestezie și Terapie Intensivă – ATI – a Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare. Secția ATI a fost realizată în cadrul proiectului de extindere a unității spitalicești, care cuprinde și reabilitarea mansardei clădirii și transformarea acesteia în saloane moderne, de ultimă generație.
În ceea ce privește saloanele din compartimentul de terapie intensivă, acestea sunt dotate cu paturi speciale de terapie intensivă, dispun de monitoare de funcții vitale de înaltă performanță, conectate la stația de monitorizare centralizată, ventilatoare mecanice și sisteme formate din injectomate automate cu 6 seringi, 2 pompe de perfuzie și 2 pompe de nutriție.
Ultimele dotări necesare au fost comandate și urmează să fie recepționate.
Valoarea totală a proiectului este de 10 milioane lei, TVA inclus. Finanțarea a fost asigurată din bugetul Consiliului Județean Maramureș, în sumă de 6,7 milioane lei, 2,8 milioane lei au fost asigurați din fonduri proprii ale spitalului, urmând ca finanțarea din partea Consiliului Județean să fie suplimentată pentru finalizarea acestui obiectiv de investiții.
Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș: “În această săptămână vom depune prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR, proiectul pentru construirea unei noi clădiri cu ambulatoriu la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare. Dezvoltarea sistemului de sănătate din Maramureș, pentru ca cetățenii să beneficieze de servicii medicale de calitate, este un obiectiv principal pentru mine și pentru echipa Consiliului Județean Maramureș”.  (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.