Preșcolarii din Peddolena au fost mutați la grădinița din centrul Ruscovei

0
23

Grupa de preșcolari de la Peddolena a Școlii Profesionale Ruscova a fost relocată, începând cu acest an școlar, dintr-un spațiu închiriat într-o sală amenajată corespunzător. Distanța între cele două locații a stârnit, însă, nemulțumirea mai multor părinți.
Având în vedere că grupa de preșcolari de la Peddolena a funcționat într-un spațiu închiriat, Consiliul de Administrație al Școlii Profesionale Ruscova, întrunit la data de 31 august a.c., a hotărât relocarea acesteia la grădinița din centrul localității, unde există o sală de grupă liberă, amenajată corespunzător.
“Motivele pentru care s-a hotărât relocarea, conform informațiilor transmise de către unitatea de învățământ, sunt: în clădirea grădiniței din centru există trei săli de grupă, din care doar una este ocupată, grupuri sanitare, sală de materiale didactice; cea mai apropiată grădiniță de Peddolena este cea din centru; în curtea grădiniței din centru există spațiu de joacă amenajat; prin mutarea în locația din centru se face economie la bugetul școlii (cheltuieli cu combustibilul, plata chiriei, materiale de curățenie, 0,25 normă de îngrijitor). Părinții au fost înștiințați de mutarea grădiniței și doar doi nu au fost de acord cu relocarea, încercând să-i influențeze și pe ceilalți părinți”, a informat Biroul de Presă al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.
Dintre cei 14 preșcolari înscriși la grădinița din Peddolena, 10 frecventează, în prezent, cursurile în locația din centru.
De cealaltă parte, câțiva părinți invocă distanța de doi kilometri între cele două locații și lipsa unui mijloc de transport pentru a asigura prezența copiilor la grădiniță.
“În calitate de părinți ai copiilor din grădinița Peddolena, venim cu rugămintea ca grădinița să nu se mute în centru, deoarece nu avem transport”, au scris părinții într-o solicitare adresată administrației locale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.