Protestele de la „Șincai” continuă • La prima oră, liceenii au ieșit în curtea colegiului

0
97

Ieri, între orele 8 și 9, elevii din toate clasele Colegiului Național “Gheorghe Șincai” Baia Mare au ieșit în curtea liceului, în semn de protest față de condițiile improprii în care își desfășoară cursurile. Liceenii au cerut să nu mai să învețe în alte clădiri decât cele ale colegiului.
Momentan, la fel ca și în anul școlar trecut, 10 clase ale colegiului fac cursurile în clădirea de pe strada Crișan a Centrului Universitar Nord din Baia Mare, ca urmare a nefinalizării lucrărilor de reabilitare a liceului.
Problema e că, în data de 3 octombrie, vor începe cursurile noului an academic, astfel că spațiile vor trebui eliberate. În această situație, șincaiștii cer accelerarea proiectului de reabilitare astfel încât să nu se ia în discuție relocarea elevilor într-un spațiu exterior colegiului (existau zvonuri că s-ar fi luat în calcul sălile de formare din spatele Liceului Tehnologic “Transilvania”!).
Potrivit lui Leonard Mardar, directorul Colegiului Național “Gheorghe Șincai” Baia Mare, “mai trebuie făcute doar câteva mici retușuri”, fiind șanse foarte mari ca 14 clase să devină funcționale începând cu data de 3 octombrie.
În funcție de rezultate, elevii au creionate mai multe forme de protest. Aceste acțiuni sunt susținute și de cadrele didactice ale colegiului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.