Sprijin activ pentru comunitatea locală prin acțiunea de screening din campania • Zilele HELENA pentru sănătate

0
17

În perioada 3-18 septembrie 2022 au avut loc Zilele HELENA pentru sănătate, o campanie care încorporează o serie de acțiuni ale Fundației Farmacist Elena Pop, divizia de responsabilitate socială a Companiei Farmaceutice AC HELCOR.

De-a lungul timpului, Fundația Farmacist Elena Pop a continuat propagarea celor 5 valori – sănătate, știință, educație, excelență, caritate – concretizate în ultimul an în acțiuni de:
Susținere a actualilor și viitorilor profesioniști din domeniul sănătății ce dovedesc excelență, prin premierea cu burse de excelență a celor mai buni studenți din Baia Mare.
Susținere a activităților de cercetare-dezvoltare în domeniul sănă­tății prin oferirea de substanțe farmaceutice în scop de cercetare (Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca).

Susținere a performanței sportive – prin sprijinirea dotării Policlinicii Sportive a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” cu aparatură nouă, funcțională și specifică. Astfel, această unitate medicală, care deservește sportivii de la cluburile și asociațiile sportive din Maramureș, va putea oferi gratuit evaluarea medicală, activități recuperatorii sau ameliorative, atunci când sportivul solicită.

Dintre acțiunile desfășurate cu susținerea Fundației Farmacist Elena Pop amintim:

Screening și prevenție
Sănătatea fiecăruia dintre noi începe cu un stil de viață sănătos și cu vizita regulată la medic, precum și cu o informare mai bună cu privire la anumite boli cronice.
În perioada 13-15 septembrie 2022, Fundația Farmacist Elena Pop, în colaborare cu Farmacia Helena și Compania Farmaceutică AC HELCOR a facilitat accesul populației la serviciile preventive de screening.
Astfel, peste 200 de persoane din comunitatea locală au putut beneficia gratuit, în Farmacia Helena de măsurarea: tensiunii arteriale, glicemiei, colesterolului, trigliceridelor, a saturației de oxigen din sânge și a greutății corporale.

Susținerea categoriilor vulnerabile, prin implicarea în proiecte ca:
Ajutor pentru Ucraina – o campanie de asistență umanitară pentru refugiații ucraineni, prin donarea de medicamente în valoare de 16.000 Ron.
Oferirea de medicamente și suplimente alimentare pentru asistența medicală a persoanelor vârstnice / defavorizate (în colaborare cu Fundația Crucea Alb-Galbenă din România, Căminul de Persoane Vârstnice Craiova și Spitalul Clinic Fundeni) și susținerea construirii unui cămin pentru persoanele vârstnice (Așezământul Social Filantropic Grădina Maicii Domnului din loc. Gârleni, jud. Bacău).
Cu fiecare proiect încheiat, Fundația Farmacist Elena Pop continuă misiunea pe care o are ca, prin forțe proprii, prin cunoaștere, străduință, excelență profesională și viziune să rămână un pilon de referință în producția de medicamente și servicii pentru sănătate în România, dar și pentru a mulțumi deschizătoarei de drumuri din această parte a țării și în acest domeniu atât de riguros, celei care a avut această viziune, doamnei farmacist Elena Pop.
(P)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.