Călin Căbuț, două goluri în succesul cu Ucraina

0
49

Naționala de seniori a României a disputat primele două jocuri din campania de calificare pentru Campionatul European de hand­bal, turneul final urmând să aibă loc în 2024. În primul meci, cel cu Austria din deplasare, ”tricolorii” l-au pierdut cu 32-36, însă al doilea, cel împotriva Ucrainei, a fost câștigat de România cu 34-26.
CS Minaur a avut un singur jucător selecționat pentru aceste două jocuri, pe căpitanul Călin Căbuț. Acesta a evoluat însă doar în cel de-al doilea joc, confruntare în care centrul vicecampioanei a marcat de două ori. La adversari, în poartă s-a regăsit un alt component al Minaurului, Anton Terekhov, jucător care a avut cinci intervenții. În precedentul joc de calificare al grupei, Ucraina a învins Insulele Feroe cu 29-25, partidă în care Anton și-a adus o contribuţie substanțială la victorie, cu cele 13 intervenții. La naționala Muntenegrului a fost plecat și Stefan Vujovic. Vujovic a marcat 4 goluri cu Kosovo (29-20) și a avut trei reușite în victoria cu Bosnia și Herțegovina (36-25).
Următoarele meciuri pentru reprezentativa noastră vor avea loc anul viitor: cu Feroe în deplasare pe 8 martie; acasă cu Feroe pe 11 martie; acasă cu Austria în 26 aprilie; deplasare cu Ucraina în 30 aprilie. Turneul final va avea loc în Germania (10-28 ianuarie 2014) și la el vor participa 24 de reprezentative naționale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.