Albumul “Biserici de lemn din Maramureș”, prezentat în Satu Mare

0
27

Duminică, 13 noiembrie, la biserica “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Satu Mare, a avut loc prezentarea albumului fotografic „Biserici de lemn din Maramureș”.
În cadrul evenimentului au intervenit: pr. dr. George Nicoară, Adriana Zaharia (istoric) și Felician Pop, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din Satu Mare.
Părintele dr. George Nicoară a adus în lumină patrimoniul Eparhiei de Maramureș, în care sunt incluse și bisericile de lemn. Felician Pop a felicitat inițiativa Episcopiei și a lăudat conținutul și prestanța tipografică a albumului prezentat.
A vorbit, de asemenea, despre situația Bisericii Greco-Catolice la 33 de ani de la Revoluția din 1989. Adriana Zaharia, istoric, a vorbit despre calitatea fotografiilor și a tiparului, îndemnând publicul să cumpere acest album, dar și să-și facă timp să viziteze cele 15 biserici prezentate atât de frumos și expresiv în el.
Evenimentul a fost înfrumusețat de un moment artistic susținut de cantautorul Adrian Lupescu, care a interpretat la chitară o odă închinată părintelui dr. Vasile Lucaciu. Albumul poate fi cumpărat din biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Satu Mare, de la sediul Episcopiei din Baia Mare și din librăriile din Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.