Mircea Deac, membru USR Maramureș, atrage fonduri importante pentru dezvoltarea comunei Cernești

0
956

Cernești este una dintre localitățile din Maramureș unde parcă timpul a stat pe loc. Primarul Mircea Deac, membru USR Maramureș, a reușit însă în timp scurt să atragă fondurile necesare pentru ca această comună să se dezvolte și pentru a se alinia secolului XXI.
Printre cele mai importante proiecte pentru care actuala administrație locală a reușit să obțină finanțare necesară se numără “Înființare sistem de alimentare cu apă și sistem de canalizare a apelor uzate menajere, inclusiv stație de epurare în comuna Cernești”, precum și pentru reabilitarea Căminului Cultural din localitatea Ciocotiș. Valoarea investițiilor se ridică la 12.354.227,67 lei (inclusiv TVA). De asemenea, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny este atrasă suma de 22 milioane de lei, o finanțare nemaiîntâlnită și foarte importantă pentru dezvoltarea comunei Cernești.
Pe lângă aceste realizări, actuala administrație a demarat o serie de lucrări și la nivelul infrastructurii drumurilor agricole, unde s-a realizat reabilitarea și pietruirea acestora, segmentele de drum aflându-se într-o stare avansată de degradare. Tot la capitolul structură, amintim executarea a 16,5 km de șanț pe raza comunei Cernești. Acestea reprezintă doar o parte dintre proiectele promise în cadrul campaniei și realizate de primarul Mircea Deac. Împreună cu echipa actuală a administrației locale, primarul are în vedere implementarea altor proiecte atât de necesare pentru localitatea pe care o reprezintă.
(P)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.