Trafic ilicit de porci în Maramureș!

0
37

Directorul executiv al DSVSA Maramureș, dr. Dănuţ Crişan, a atenționat de nenumărate ori asupra pericolului la care se expun cei care comercializează sau transportă porci fără a deține documentele ce atestă proveniența și sănătatea animalelor.
În acest context, într-un comunicat de presă, acesta declară: ”Există samsari care ignoră recomandările făcute. Astfel, în data de 18 noiembrie 2022, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș a fost anunțată asupra identificării în trafic a unei autoutilitare ce transporta 3 porci grași fără elemente de identificare (crotalie) și fără documente care atestă proprietatea și sănătatea acestora (Document de mișcare și Certificat de sănătate). În consecință, animalele au fost eutanasiate, iar transportatorul a fost sancționat contravențional cu suma de 1.500 lei”.
Inspectorii DSVSA Maramureș au fost sprijiniți de reprezentanții Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș, precum și de Administrația publică a comunei Petrova.
DSVSA atenționează că înainte de orice activitate comercială este obligatoriu de consultat medicul veterinar de circumscripție sau reprezentanți DSVSA Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.