Augustin Cozmuța s-a întors la ”Nord Literar”

0
66

Un eveniment discret, elegant și emoționant a avut loc la sediul Revistei de Cultură ”Nord Literar”, când artistul Vasile Jurje a făcut o donație importantă instituției. Managerul Revistei de Cultură „Nord Literar”, Dana Buzura Gagniuc, a informat că, grație generozității artistului, tabloul ”Palimpsest 5” și bustul scriitorului, eseistului, criticului literar și jurnalistului Augustin Cozmuța – unul dintre membrii fondatori ai instituției – au intrat în patrimoniul revistei.

„Azi, prin gestul lui Vasile Jurje, regretatul om de cultură Augustin Cozmuța s-a întors la «Nord Literar», instituție căreia i-a fost dedicat și devotat timp de 13 ani”, a spus Dana Buzura Gagniuc.
Cu această ocazie, Vasile Jurje a expus la sediul revistei și câteva dintre lucrările sale, precum și albumele sale de artă și cele trei volume de proză: ”Monolog după o cortină” (2019), ”Călătorii în alte lumi” (2020) și ”Moara pisicii albe” (2022).
Vasile Jurje are peste 60 de ani de activitate în scenografie, grafică, artă vizuală, pictură, design și proză. Născut în Cicârlău, la 26 iunie 1936, este absolvent al Institutului de Arte Plastice ”Nicolae Grigorescu” – București, secția scenografie. A realizat scenografia pentru sute de spectacole, la teatre precum: ”Fantasio” – Constanța, ”Mihai Eminescu” – Bacău etc. Are numeroase expoziții de pictură, la București, Baia Mare, Botoșani, Constanța, Neptun. Retras în satul natal, în ultimii ani s-a aplecat asupra scrisului, prin cele trei volume de proză demonstrând că ”nu avem decât a regreta că nu s-a consacrat mai mult literaturii”. (Ion Papuc)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.