În Maramureș • Zeci de femei, victime în cazurile de violență în familie

0
46

Maramureșul nu face excepție de la cazurile de violență împotriva femeii. Aproape 500 de femei au fost victime în acest an în urma unor fapte penale, sesizate la Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș. Datele statistice au fost prezentate la Palatul Administrativ în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia Zilei Internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, marcată anual, în data de 25 noiembrie.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității la Șanse, Anca Minodora Costin Hendea, a adăugat că trebuie acordată importanță asupra combaterii violenței împotriva femeilor, cu atât mai mult cu cât femeile au ajuns să reprezinte jumătate din populație, inclusiv la nivel de Maramureș. Secretarul de stat a mai arătat că datele oficiale primite de la Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș evidențiază faptul că, la nivel de județ, au fost sesizate în acest an peste 700 de fapte penale cu 762 de victime, din care 490 sunt femei. La nivelul județului au fost semnalate 44 de infracțiuni la legea pentru prevenirea și combaterea violenței, fiind înregistrate 45 de victime, din care 35 au fost femei.
Aceleași date statistice venite de la Poliție au relevat faptul că în acest an nicio femeie nu a fost ucisă, dar au existat două tentative de omor, peste 380 femei au fost victimele unor cazuri de loviri sau alte violențe, iar 45 de femei au reclamat că au fost amenințate.
Maramureșul face parte din categoria județelor cu un număr redus de cazuri de violență în familie, motiv pentru care brățările electronice destinate protecției victimelor vor ajunge mai târziu. Maramureșul este inclus în grupa a treia de județe care vor primi brățări electronice.
Urmează 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor. „De azi și până în 10 decembrie, când celebrăm Ziua Internațională a Drepturilor Omului, sunt 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor. Să purtați portocaliu, această culoare ca un mic semn de unitate în fața acestui cumplit adevăr din societate, violența. Fac un apel către toate tinerele, doamnele, domnișoarele, de a spune Nu violenței. Victimele au nevoie să știe că nu sunt singure, că pot cere ajutor și că există soluții pentru ieșirea din acest infern pe care nimeni nu trebuie să îl îndure”, a subliniat subprefectul județului Maramureș, Crina Chilat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.