Peste 5.400 pachete cu țigări descoperite într-un autoturism

0
187

Polițiștii de frontieră maramureșeni au identificat, pe o stradă din Sighetu Marmației, un autoturism Volkswagen Passat, înmatriculat în Franța, închis și abandonat de către conducătorul auto la vederea polițiștilor.
Existând suspiciunea că în interior s-ar afla țigări de contrabandă, s-a solicitat un câine de serviciu specializat în detectarea tutunului.
Ulterior, autoturismul a fost ridicat și transportat la sediul Poliției de Frontieră, unde, în interior s-au descoperit 5.480 pachete cu țigări, provenite din magazine de tip duty-free, în valoare de 64.116 lei.
Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în cauză, în valoare de aproximativ 17.500 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

BMW căutat în Germania, depistat în Petea

Duminică, 22 ianuarie, în jurul orei 10, în PTF Petea s-a prezentat pentru a ieși din România, un cetățean român, în vârstă de 37 de ani, din județul Mureș.
Acesta conducea un autoturism BMW, având aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare specifice Germaniei.
Cu ocazia efectuării formalităților, s-a constatat că autoturismul este căutat de către autoritățile din Germania, având mențiunea “bun căutat pentru confiscare-furt”.
Autoturismul, în valoare de aproximativ 90.650 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea verificărilor și se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

ITP fals, la ieșirea din țară

Luni dimineața, în jurul orei 6.30, în PTF Petea s-a prezentat pe sensul de ieșire din România, un cetățean român, în vârstă de 36 de ani, care conducea un autovehicul Ford Tranzit, înmatriculat în România.
La solicitarea polițiștilor de frontieră, bărbatul a prezentat și certificatul ITP al mijlocului de transport, care, în urma verificărilor, s-a constatat că este fals.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals, urmând ca la finalizarea lor să fie dispuse măsurile legale.

La volan, cu permisele suspendate!

• În PTF Petea s-a prezentat pentru a ieși din România, un cetățean român, în vârstă de 38 de ani, domiciliat în județul Satu Mare, care conducea un autoturism Mercedes-Benz, înmatriculat în România.
În urma verificărilor, s-a constatat că dreptul de a conduce i-a fost suspendat, însă bărbatul a declarat că nu avea cunoștință de acest aspect.
• În același punct de frontieră, pe sensul de ieșire s-a prezentat un alt cetățean român, în vârstă de 49 de ani, domiciliat în județul Neamț, care conducea un autoturism Skoda Octavia, înmatriculat în România.
Și de această dată, s-a constatat că persoana avea permisul de conducere suspendat, bărbatul declarând că nu cunoștea acest aspect.
În ambele cauze, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice de către o persoană al cărei drept de conducere a fost suspendat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.