Primele 10 românce au primit vouchere pentru fertilizarea in vitro

0
40

Primele vouchere acordate de Ministerul Familiei în cadrul programului pentru creșterea natalității au ajuns la 10 românce cu probleme de fertilitate, înscrise în acest program.
Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a anunțat că prin acest program, Guvernul vine în sprijinul familiilor și a cuplurilor care doresc să aibă copii.
”Sute de tichete vor fi transmise prin poștă. Procedura de fertilizare in vitro este unica șansă prin care pot deveni mame și pot simți un sentiment unic”. Potrivit ministrului, până acum s-au înregistrat peste 8.100 solicitări și peste 600 au fost deja procesate şi analizate.
”350 de dosare au fost deja declarate eligibile, iar voucherele vor fi trimise prin poştă, dar nu înainte ca solicitanţii să semneze contractul cu ministerul. (…) În continuare, primim dosare şi avem resurse suficiente pentru a ajuta mii de cupluri”, a adăugat Firea, care a subliniat că în contextul în care unul din cinci cupluri din România se luptă cu infertilitatea, programul pentru creșterea natalității este o șansă acordată persoanelor care trăiesc această dramă. Sprijinul financiar, în valoare de 15.000 lei / beneficiar, acordat de Ministerul Familiei, se acordă în două tranșe: un voucher în valoare de 5.000 lei pentru tratamentul medicamentos, care va fi valorificat în rețeaua farmaciilor partenere, și un al doilea, în valoare de 10.000 lei, pentru procedura de embriotransfer, dacă medicul consideră că prima etapă s-a încheiat cu succes. Pe parcursul unui an, pot fi acordate trei decontări pentru fertilizarea in vitro, la indicația medicală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.