O firmă din Baia Mare comercializează făină de greiere!

1
321

Făina de greiere a început deja să fie comercializată în România, de o firmă specializată în vânzarea de produse BIO, iar prețul este la fel de șocant cum este și ideea de a mânca insecte: 96,25 lei/100 grame.
Potrivit descrierii, făina de greieri se prepară din greieri mari, fără aripi. Un exoschelet nu este încă format, astfel că insectele sunt mai ușor de digerat. Făina proteică din greieri are o ușoară aromă de nucă și este bogată în proteine, scriu comercianții.
Făina de greieri este fără aditivi, chimicale sau conservanți și fără antibiotice, este făcută 100% din greieri și conține proteine de aceeași calitate ca și carnea de vită (70% proteine), are mai mult omega-3 și omega-6 decât somonul (20% acizi grași).
Comercianții precizează că oamenii sunt ”genetic diferiți față de greieri și nu există pericolul să putem lua vreo boală de la ei”, astfel încât prin ingestie nu putem să ne infectăm cu Covid, gripă porcină sau boala vacii nebune.
Făina din greieri se folosește în combinație cu un alt tip de făină sau poate fi adăugată așa cum este în alte rețete. Puteți încerca: smoothie-uri, clătite, fursecuri, brioșe, nachos, pâine, omlete, supe, biscuiți, budinci etc – scrie comerciantul, al cărui sediu este în Baia Mare.
100 grame de făină de greieri (Acheta domesticus) costă 96,25 lei, adică 962,5 lei/kg.
Comisia Europeană a autorizat, în februarie 2022, comercializarea greierilor de casă (Acheta domesticus) ca aliment nou în Uniunea Europeană, greierele devenind a treia insectă care primește aprobare de consum și care vine după autorizațiile precedente, emise în iulie anul trecut pentru larva desi­cată de Tenebrio molitor, și în noiembrie, pentru Locusta migratoria.

1 COMENTARIU

  1. S-o minînce el cu neamurile lui care accepta așa ceva, oculta mondiala v-a distrus gospodarile porci,gaini,oi,vaci,și capre pe care DUMNEZEU ,le-a lasat spre folosul omului ,dar vine ANTICRIST,si spune că nu-i bun !!!
    Eu nu mînînc bio din două motive 1 e scump și 2 în AMERICA (tara lui ANTICRIST),se folosește compostul de morti , am vazut documentare pe national geografic unde arata ca anumiti oameni au optat pentru a deveni un pamînt BIO !!!
    Daca lumea v-a permite aceste faina ,veți ajunge să mîncati,și pisici,sobolani și etc …
    Voi vă dati seama că faceti lucrarea lui ANTICRIST???

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.