Mamele şi bebeluşii din Pirita au nevoie de ajutor pe termen lung

0
49

Se caută parteneri pentru asigurarea sustenabilităţii pe termen lung a proiectului ”Safe Start for Pirita Children”, iar în acest sens reprezentanţii asociaţiilor coordonatoare au întâlniri cu diferiţi factori de decizie din comunitate. Adresat mamelor şi bebeluşilor din zona Pirita, proiectul este derulat de Asociaţia ”Pirita Children”, în parteneriat cu Asociaţia ”Love2share”.
În acest scop, în perioada septembrie – decembrie 2022, au avut loc numeroase întâlniri cu medicii de familie cu scopul de conştientizare şi sensibilizare a acestora despre vulnerabilităţile socio-medicale ale bebeluşilor din Pirita şi cu obiectivul de a semna un protocol de colaborare prin care să se eficientizeze modalitatea de acces a unui copil de 0-3 ani la o consultaţie la medicul de familie.
”Am avut discuţii foarte eficiente şi suntem într-un stadiu avansat pentru semnarea unui protocol de colaborare cu serviciul planning cu scopul de a oferi activităţi lunare de informare la modul pentru toate tinerele de peste 14 ani (…) şi stabilirea unei proceduri mai eficiente prin care tinerele mame din Pirita pot beneficia de serviciile cabinetului de obstetrică-ginecologie, respectiv ale cabinetului de contracepţie şi consultaţii prenupţiale”, informează reprezentanţii proiectului.
Totodată, a fost bifată o primă discuţie la secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare cu scopul de a conştientiza şi sensibiliza medicii pediatri asupra situaţiei sociale a copilului din Pirita.
”Safe Start for Pirita Children” este finanţat prin programul ”În Stare de Bine”, susţinut de Kaufland Romania şi implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.