Poșta Maramureș intră în era modernizării

0
232

Era cazul!
Deși, pentru unii români, ideea de a apela la serviciile poștale pare desuetă, aceștia preferând serviciile de curierat, oficialii Companiei Naționale Poșta Română s-au gândit să facă pași importanți pentru modernizare. Și în Maramureș, oficiile și subunitățile poștale au intrat în era modernizării.

Investițiile, începute în urmă cu doi ani la nivelul întregii companii, au în vedere: schimbarea flotei auto, înlocuirea întregii tehnici de calcul (servere și stații de lu­cru) din subunitățile poștale, achiziția de imprimante performante și multifuncționale pentru înlocuirea imprimantelor matriceale, achiziția de mobilier și, nu în ultimul rând, renovarea clădirilor în care funcționează subunități poștale.
În județul Maramureș, în această perioadă, au fost înlocuite 14 dintre cele 22 de autoutilitare, care aveau o vechime de peste 15 ani, prin achiziționarea de 9 autovehicule Doker și 5 autovehicule marca Renault. De asemenea, până la finele semestrului I din acest an, toate subunitățile poștale vor fi informatizate.
„În 2021-2022, au fost distribuite către subunitățile poștale peste 100 de computere noi, echipate cu imprimante și scanere, astfel că, la nivelul județului Maramureș, în prezent, sunt informatizate toate oficiile poștale urbane și rurale, precum și 75% din ghișeele exterioare rurale. Procesul de informatizare se continuă, urmând ca, până la finele semestrului I din acest an, să informatizăm toate aceste subunități”, a declarat Marcel Giurge, directorul adjunct al Companiei Naționale Poșta Română, Sucursala Regională Cluj-Napoca.
Pe de altă parte, se fac dotări cu mobilier nou. „Achiziția de mobilier se referă la mese de lucru pentru salariații poștali, atât pentru cei din front office (activitate ghișeu), cât și pentru factorii poștali, rafturi de cartare, dulapuri și pupitre securizate pentru depozitarea valorilor. Dacă în trecut, achizițiile de mobilier au fost destinate exclusiv subunităților poștale din mediul urban, de această dată, în Maramureș, achizițiile actuale vizează, în cea mai mare parte, înlocuirea mobilierului vechi din subunitățile rurale”, a adăugat Marcel Giurge.
Totodată, pentru îm­bu­nătățirea condițiilor de muncă ale salariaților, dar și pentru schimbarea imaginii Poștei Române, în acest an au fost incluse în planul de investiții, pentru reparații capitale sau curente, 12 subunități poștale din mediul urban, dar și din rural.
„Sperăm ca, până la sfârșitul anului, să avem începute și chiar finalizate lucrări de modernizare la Ocna Sugatag, Poienile de sub Munte, Ulmeni, Petrova, Săliștea de Sus, oficiul poștal nr.5 din Baia Mare etc.”, a mai precizat directorul adjunct al Companiei Naționale Poșta Română, Sucursala Regională Cluj-Napoca.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.