Încercare de resuscitare în Sighetu Marmației • Fără patimă despre „noul cartier”

0
82

Zona Fuchs încearcă să renască. Nu din cenușă, cât din propria neputință sau nepricepere. Cu patru primari în urmă, acolo se năștea ideea unui cartier de blocuri, două sociale și unul ANL, în special pentru cei care trebuiau evacuați din zona centrală, din casele recuperate de evrei sau de alți foști proprietari. Locația? O nefericită alegere, drept pentru care, nu numai din acest motiv, a fost nevoie de peste 10 ani ca acel loc să prindă viață. N-a prins încă, dar se încearcă o regândire.

„Avem în finalizare lucrările, la cele două blocuri sociale și la ANL. Acum urmează să facem contorizarea electrică individuală, nu știu cum nu s-a gândit nimeni la asta, de la început. Mai avem de făcut o revizie la centrala termică. Teoretic, la blocurile sociale avem peste 700 de cereri, dar unele sunt foarte vechi, nu știu dacă sunt de actualitate. Da, inițial, ideea era de a primi locuințe cei evacuați din casele naționalizate din centru. Numai că anii au trecut, unii au rămas chiriași la proprietari, alții s-au descurcat și s-au mutat. Pentru blocul ANL avem 50 de familii cu cereri, ce îndeplinesc condițiile” – spune primarul Vasile Moldovan.
Și el recunoaște că locația nu este cea mai fericită… dar are soluții și idei.
„Avem deja, în acea locație, un proiect finanțat pe PNRR pentru creșă, s-a predat amplasamentul. Pe CNI avem un proiect în licitație, câștigat, pentru o bază sportivă, tot acolo. În aprobare avem și un bazin de înot, în aceeași locație. Încercăm să dăm viață locului. În proiect, mai avem două blocuri ANL, facem PUZ pentru zona Fuchs” – ne spune edilul.
Până una alta, avem trei blocuri ce stau de zece ani, în câmp, la margine de oraș. În spatele lor, râu și o râpă. Într-adevăr, cu toate cele de mai sus, locul va prinde viață. Oarecum similară vedem și locația viitorului pod de peste Tisa, tot într-un loc oarecum mărginaș și într-un haos al construcțiilor, deși potențialul Tepliței e impresionant și nu este atât de mult de lucru, cât de organizat! Doar că acolo suntem pe teritoriul comunei Bocicoiu Mare deja, în plin Sighet…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.