Teo Milea, regal artistic la un pian… regal

0
51

Asociația ONE SOUND oferă iubitorilor de artă un recital de excepție, susținut în Baia Mare de pianistul și compozitorul Teo Milea, în 4 martie, de la ora 19, la Sala ATP Tech Center (B-dul Regele Mihai I nr. 67).
Teo Milea a avut colaborări cu Opera din Viena și a fost invitat să concerteze pe scenele mai multor festivaluri internaționale: “Altres Musiques” (Benicassim), Jazz Gărâna și JazzTM. A fost primul pianist din lume invitat să-și interpreteze propria muzică la sediul Comandamentului NATO din Bruxelles și primul pianist care a urcat pe scena Festivalului Internațional de Balet din Dortmund.
Pianistul Teo Milea este „un reper în muzica neoclasică, crossover, și unul dintre artiștii preferați ai publicului tânăr”.
“Baza mea de formare este muzica clasică, unde mă regăsesc cel mai bine ascultând-o. Dar îmi delectez urechile cu mare bucurie cu un jazz de calitate, un soul cu eleganță. Nici de rock sau pop nu fug și, uneori, ascult cu mare drag o muzică lăutărească autentic românească. Orice gen muzical ascult, îmi place să-l devorez în forma lui pură, autentică, nealterată […] După 20 de ani de școală de muzică clasică, nici să vrei nu mai poți scăpa de ea. A intrat atât de adânc în ADN-ul meu încât va face parte din mine până în ultima clipă. Nu mi-am propus să schimb muzica atunci când am început să compun, dar mi-am dorit să pot dărui publicului meu un material sonor care să umple sufletul și să scoată preț de o oră omul din lumea reală și să-l lase să zburde într-o lume de poveste în care el sau ea sunt personajele principale”, mărturisește Teo Milea.
Teo Milea va susține recitalul din Baia Mare la un pian premium, Bösendorfer VC 280, o firmă de tradiție, care a fost furnizor oficial de piane pentru curtea Împăratului Austriei.
Întrebat dacă are o culoare preferată pentru pian, el nu a exclus nicio nuanță, exceptând albul.
“Atunci când cânt la pian, culoarea lui se schimbă în funcție de culoarea muzicii din sufletul meu și camera devine un basm cu personaje care mai de care mai interesante” – a accentuat Teo Milea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.