Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Maramureș, în ”vizorul” șefilor de la Cluj

0
83

Corpul de control al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor, Regiunea Nord-Vest Cluj, a fost trimis să facă verificări la instituţia maramureşeană pentru protecţia consumatorilor.
Controlul a fost dispus în urma acuzaţiilor lansate de primarul comunei Săcălăşeni, Emilian Pop, cu privire la acte de corupţie ale unor angajaţi de aici, verificările vizând modul în care comisarii de la Protecţia Consumatorilor Maramureş îşi fac datoria.
“Președintele ANPC care îl primise deja, în audiență, pe primarul comunei Să­călășeni, Emilian Pop, cel care a semnalat nereguli în cadrul colegiului prefectural, ocazie cu care a expus pe larg, în cadrul întâlnirii, argumentele care au stat la baza sesizării sale, a dispus imediat verificări din partea Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest Cluj, care au fost desfășurate în aceeași zi. Drept urmare, a fost dispusă continuarea cercetărilor, la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Maramureș, de către corpul de control al instituției, urmând ca, în funcție de rezultatul acestor verificări să fie luate măsurile legale ce se impun” – se precizează în comunicatul Comisariatului Regional Cluj.

Vitrine frigorifice neigienizate, fructe mucegăite şi produse periculoase

Cu ocazia investigațiilor realizate de CRPC Cluj, la instituția aflată în subordine, din județul Maramureș, pentru a verifica modul în care comisarii de aici își fac datoria, sub coordonarea comisarului-șef, Lucian Rus, s-a desfășurat o acțiune de control la 13 operatori economici, 11 dintre ei activând în zona de foodcourt din incinta mall-ului Vivo Baia Mare, cărora li se adaugă un supermarket și un magazin chinezesc.
Operatorii economici controlaţi au înregistrat nereguli importante pentru care au fost sancționați. S-au aplicat 16 amenzi contravenţionale, însumând 184.000 lei, și 4 avertismente. De asemenea, s-au oprit definitiv de la comercializare produse alimentare, în valoare de 12.000 lei, și temporar a fost sistată activitatea a 7 operatori economici.
Echipele de control au identificat foarte multe deficiențe și au precizat că operatorii economici controlați se află în curs de remediere a deficienţelor, la doi dintre aceștia SC Set Corporation SRL – Mesopotamia și SC Cuppy Cake SRL -Momenti, procesul încheindu-se cu celeritate, astfel încât la recontrolul desfășurat în 30 martie, comisarii maramureșeni au constatat ducerea la îndeplinire a măsurilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.