Stații de epurare a apelor de mină, insuficiente în Maramureș și depășite tehnic

0
61

Maramureșul stă pe un „butoi de pulbere” din punctul de vedere al problemelor de mediu care ar putea să apară în orice moment, în urma închiderii mineritului.
Comisarii de mediu maramureșeni fac verificări anuale, dar sunt neputincioși în a interveni, deoarece instituțiile abilitate să ia măsuri nu au bani. Așa că, de la an la an, problemele se tot agravează. Pe lângă neecologizarea iazurilor de decantare, mai sunt și stațiile de epurare a apelor de mină, subdimensionate și depășite tehnic.
„În județ avem doar patru stații de epurare ape de mină. Sunt depășite tehnic, iar altele noi nu se preconizează în viitor să se realizeze. Se aruncă varul cu lopata, urcăm puțin PH-ul și cam atât. O problemă care ar putea să apară sunt acele debușări de ape de mină pentru că nimeni nu mai are control asupra a ceea ce se întâmplă în subteran. Pot să apară prăbușiri pe galerie, care creează un baraj, apele acumulându-se în spatele acestuia. Am avut probleme, anul trecut, la Nistru.”, a punctat comisarul-șef al Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Maramureș, Marcela Chindriș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.