În Vișeu de Sus, internatul Liceului „Bogdan Vodă” intră în reabilitare

0
103

Beneficiind de o finanțare prin Administrația Fondului pentru Mediu, cu o valoare de peste 3 milioane de lei, clădirea Internatului Liceului Teoretic „Bogdan Vodă” va fi complet reabilitată începând cu acest an, procedura de achiziție publică pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție lucrări aflându-se în plină desfășurare, anunță Vasile Coman, primarul orașului Vișeu de Sus.
Proiectul implică izolarea termică a clădirii, reconstruire șarpantă, sistem de încălzire centralizată prin pompe de căldură, instalații sanitare, electrice, înlocuire tâmplărie interioară și exterioară, recompartimentări, refaceri finisaje, inclusiv montajul unui lift exterior, toate acestea având rolul de a oferi condiții optime de trai și de educație elevilor care doresc, de ce nu, să fie beneficiari direcți ai acestei investiții.
Termenul de elaborare a proiectului tehnic este de două luni, iar termenul maxim de execuție a lucrărilor este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere.
„Orașul Vișeu de Sus se adresează unui număr de câteva sute de elevi care parcurg zilnic zeci de km dus-întors pentru a urma cursurile. Odată oferită această alternativă – o clădire complet reabilitată, cu baie proprie în fiecare cameră și condiții exemplare de trai și de învățare – sperăm să contribuim și să mai «punem o cărămidă» la sistemul de în­vă­ță­mânt din orașul nostru”, a punctat Vasile Coman, primar.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.