Scandal mare în rândul medicilor dentiști

1
3940

Este scandal în rândul medicilor dentiști, după ce o modificare legislativă făcută de Colegiul Medicilor Stomatologi le interzice acestora să mai efectueze proceduri pe care le-au învățat încă din facultate, și pe care le-au practicat ani de zile.

Acest lucru ar duce la închiderea a mii de cabinete mici, iar cei mai afectați ar fi oamenii din mediul rural sau din orașele mici. Pacienții vor fi nevoiți să meargă într-o clinică mare, spun stomatologii.
“Ordinul dat de Colegiul Medicilor Stomatologi din România va avea repercusiuni foarte grave asupra activității noastre și implicit asupra pacienților, susțin revoltați me­dicii stomatologi din toată țara. Practic, ei nu mai pot face proceduri pe care le-au făcut ani de zile”, a spus un medic stomatolog.
Medicii stomatologi sunt de părere că se urmărește corporatizarea stomatologiei ro­mâ­nești.
Medic stomatolog: „Trebuie să le spunem pacienților: săptămâna trecută am avut voie să facem unele intervenții, acum nu mai avem. O extracție complicată, unde o rădăcină se sparge, premolarizare, deja e chirurgie dentoalveolară. Un sat în localități mai mici, cu cabinete mici, ce face medicul cu pacientul lui, care poate și sângererează. Îi pune un pansament și-l pune la autobuz sau tren să meargă într-un centru mai mare unde sunt 15 medici?”
15.000 de cabinete stomatologice mici s-ar putea închide în toată țara, susțin dentiștii.
Stomatologii au depus o petiție la Ministerul Sănătății. Reprezentanții Colegiului Stomatologilor nu au consultat ministerul înainte de a face aceste modificări, spune ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, şi lucrurile vor fi corectate.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.