Trecerile de pietoni din Vişeu de Sus, semaforizate sincronizat

0
85

Primăria Vişeu de Sus a emis ordinul de începere a lucrărilor într-un proiect important pentru siguranţa circulaţiei rutiere şi pietonale. Este vorba despre execuţia lucrărilor de semaforizare a 8 treceri de pietoni, situate pe DN 18, în zona centrală a oraşului.
Semafoarele noi vor fi prevăzute cu butoane pietonale pentru cerere de culoarea verde şi sincronizate.
”Orașul Vișeu de Sus devine încet, dar sigur, un real centru polarizator pentru toate localită­țile învecinate – și nu numai – atât din punct de vedere al serviciilor oferite, cât și din punct de vedere turistic, adăugând la toate acestea numărul mare de instituții publice – Poliție, Poliție de Frontieră, Jandarmerie, MAPN, ISU, Judecătorie etc. – numărul mare de elevi și cadre didactice care fac naveta zilnic, locuitorii orașului nostru și, mai mult decât orice, numărul din ce în ce mai mare de autovehicule care tranzitează orașul nostru – dinspre zona de Bucovina spre granițele din zona de vest a țării. Toți acești factori, mai ales când se ”suprapun”, produc blocaje rutiere pe câțiva km întregi, făcând traversarea zonei de centru a orașului un real calvar. Până la implementarea unui proiect pentru realizarea unei centuri ocolitoare a orașului, la care nu renunțăm, s-a decis semaforizarea zonei de centru – de la Penny până la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus. Avem încrederea că odată implementat acest sistem, care va fi foarte bine pus la punct, vom rezolva o mare parte din problemele existente la acest moment și vom fluidiza traficul din orașul nostru” – a spus primarul Vasile Coman.
Firma executantă a început activitatea prin efectuarea lucrărilor de săpături ale gropilor unde au fost montați stâlpii. Proiectul se va finaliza la mijlocul acestei luni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.