Metoda „acoperișul”, folosită de un maramureșean în trei județe

0
142

În urma activităților de cercetare penală efectuate în cadrul unui dosar, la data 18 iulie, polițiștii din Tăuții-Măgherăuș au identificat și reținut un bărbat de 34 de ani, din Târgu Lăpuș, bănuit de comiterea unor fapte de înșelăciune și tâlhărie.
Din cercetări a reieșit faptul că, în ultimele 6 luni, cu sprijinul altor bărbați, persoana bănuită ar fi acționat în județele Maramureș, Satu Mare și Sălaj și ar fi atras potențialele victime prin promovarea serviciilor de construcții folosind flyere/ pliante și anunțuri publicitare în presa scrisă, prin care își oferea serviciile de reparații la acoperișuri, în special în zonele rurale.
Bărbatul ar fi convenit telefonic cu beneficiarii lucrărilor la un preț avantajos, iar după demararea acestora, ar fi solicitat plata unor sume considerabil mai mari decât cele convenite inițial.
În alte situații, bărbatul ar fi evitat stabilirea unei sume exacte pentru realizarea lucrărilor, iar la finalizarea acestora ar fi solicitat sume cu mult peste valoarea de piață.
Totodată, pentru ca demersul lui în obținerea unor sume de bani în mod ilegal să fie dus la bun sfârșit, bărbatul ar fi folosit agresivitate în limbaj și comportament și amenințări cu acte de violență.
Față de bărbat a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind depus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.